Sist när Linn var här gjorde vi hemmagjord pizza. Det är ju så himla smarrigt och går liksom inte att jämföra med en "pizzeria runt hörnet pizza"! Min sambo fick en baksten i födelsedagspresent för något år sedan och den har använts flitigt, den ger verkligen en härligt krispig botten. En annan sak som verkligen känns viktig när man gör hemmagjord pizza är att göra en hemmagjord tomatsås! Många tror kanske inte att den spelar så stor roll och slänger på lite tomatpuré men tro oss, en hemmagjord tomatsås är pricken över i't! Den är som grädden på moset, som man brukar säga. Dock är vi inte fullt så seriösa att vi börjar från scratch med att koka färska tomater till en sås utan basen är ekologiska passerade tomater som smaksätts med vitlök och lök fräst i olivolja, lite timjan, oregano, ett uns chili och lite annat smått och gott. Resultatet blir en mustig slicka-ur-kastrullen god tomatsås! När pizzan kom ut ur ugnen toppade vi den med färsk basilika, ruccola, flingsalt och sist men inte minst vit tryffelolja, madre mia vad den är god! Det är inte dumt kan vi lova. Att avnjuta en hemmagjord pizza med ett glas rött till, det är vad vi kallar helglyx!
-Sara & Linn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar