I London finns det ett företag som heter Pret a Manger, det absolut bästa frukost- och lunchstället. Allting är fräscht och gott, och det finns mycket nyttiga alternativ att välja mellan. Jag ska dock tipsa om ett av de mindre nyttiga, men ack så goda alternativen; Lovebars. De är så galet goda! De har en ganska kompakt bas av havregryns mix och är sedan toppade med kondenserad mjölk, vaniljpulvrade pumpafrön, mörkchoklad, hackad mandel och pistagenötter.
När Pret a Manger släppte en kokbok med alla sina recept var den tvungen att köpas och lovebars bakades. De är inte riktigt lika goda som originalet, men väldigt väldigt nära och absolut värda att bakas!
Receptet:
Basen
150g sirap
1 tsk honung200 g osaltat smör
350g havregryn
60 g farin socker
Topping
60 g farinsocker
130ml vispgrädde
60g osaltat smör
35 gram pumpafrön, pudrade med vaniljsocker
45 gram mörk choklad
35 gram pistagenötter
35 gram hackade mandlar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150C. Olja en form, ca 23x23cm
2. Gör basen genom att värma sirap, honung och smör tills det smällt ihop i en stor kastrull på låg värme. Tillsätt sedan havregryn och farinsocker.
3. Fyll formen med massan och grädda i 20 minuter eller tills lätt brun på ytan. Låt svalna.
4. Fyllningen; Blanda farinsockret till fyllningen med grädden på låg värme i en kastrull tills sockret löst sig. Höj sedan värmen tills det börjar koka i cirka fem minuter och rör medan grädden tjocknar och vätskan avdunstar. Det ska se ut lite som fudge - men se upp så grädden inte bränns! Ta det sedan av värmen och rör ner smöret tills det har smält.
1. Sätt ugnen på 150C. Olja en form, ca 23x23cm
2. Gör basen genom att värma sirap, honung och smör tills det smällt ihop i en stor kastrull på låg värme. Tillsätt sedan havregryn och farinsocker.
3. Fyll formen med massan och grädda i 20 minuter eller tills lätt brun på ytan. Låt svalna.
4. Fyllningen; Blanda farinsockret till fyllningen med grädden på låg värme i en kastrull tills sockret löst sig. Höj sedan värmen tills det börjar koka i cirka fem minuter och rör medan grädden tjocknar och vätskan avdunstar. Det ska se ut lite som fudge - men se upp så grädden inte bränns! Ta det sedan av värmen och rör ner smöret tills det har smält.
5. Häll mixen över kakan.
6. Toppa med pumpafrön, mörkchoklad, pistagenötter och mandlar.
7. Skär i bitar när den svalnat.
Njut!
- Linn
Kan man få receptet? Mumsigt! P&K
SvaraRaderaAbsolut, nu är receptet är tillagt i inlägget, lycka till!
Radera