Cheesecake är nog en av mina favoritbakverk men då ska det vara en fryst och inte bakad cheesecake. En av de saker jag verkligen gillar med dem är att de kan varieras i oändlighet. Till bottnen kan man ju ha i stort sett vilken krossad kaka som helst, till julen brukar det bli pepparkaka, vill man ha en klassisk blir det digestive eller om man som här vill ha en chokladig cheesecake tar man chocolate chip cookies. Så länge man har en botten och den färdiga ostkrämen så kan man ju egentligen proppa i vad som än önskas. Exakt så gjorde jag med denna cheesecake, jag tog ett recept på en klassiskt fryst cheesecake, böt ut digestivekexen till chocolate chip cookies som jag även krossade och lade som ett mittenlager. Ovanpå hade jag en hallonpuré och riven mörk och vit choklad. Hallonpurén hade jag på för att få något som bryter mot det väldigt söta, nog för att sött är gott men det får gärna finnas någon syrlig komponent med om ni frågar mig. Sist men inte minst finns det en sak till som bör nämnas för cheesecake och det är att den, för att den ska bli så god som möjligt, bör få god tid på sig att tina i rumstemperatur. Den ska hinna bli sådär härligt kladdig i kanterna, då tycker i alla fall jag att en cheesecake är som bäst!
Chocolate chip cookies krossades och lades mellan två lager av ostkrämen.
Just one more bite
-Sara
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar