torsdag 27 mars 2014

Maränger och krossade drömmar

Nyss kändes påsken väldigt avlägsen men nu helt plötsligt närmar den sig med stormsteg. Jag är en planerare och organisatör ut i fingerspetsarna och känner att det börjar bli dags att fundera ut alla godsaker som ska fixas till påsk. Här är en bild på en improviserad påskdessert jag gjorde förra året, den fick namnet maränger och krossade drömmar. Vem kunde tro att krossade drömmar kunde smaka så gott! Skämt och sido, den bestod av grädde, färska jordgubbar, krossade vaniljdrömmar, minimaränger i 3 olika smaker och lemoncurd. Sedan fick man själv plocka ihop en skål med allt det goda. Plockmat är nog bland det bästa jag vet, dels för att alla får ta exakt hur lite eller mycket de vill av det som finns men även för att det är mysigt och tar lite längre tid när alla sitter och plockar. Jag upplever även att det blir lite mer samtalsämne kring maten när alla får vara med och komponera ihop sin egen tallrik. Denna får nog bli en favorit i repris någon dag framöver!


-Sara


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar